За август и твоя Spotify плейлист за летни сънища 


Август. Август е времето, когато дните са лежерни, а нощите късни. Когато пясъкът остава топъл дълго време след залез. Когато обедната жега кара и птичките в гората да притихнат.

Август е моменти, спомени, записи на това, миналото и следващото лято. Дълги глътки от леденостудена чаша и дълбоки вдишвания свобода. Август е онзи кратък момент на безтегловност между юлското слънце и есенния вятър. Времето, в което сякаш всички застиваме за кратко и не искаме да свършва. 

Август, неизбежно, е и времето на недоспиването. Музиката, звездите, вълните, всичко онова, което не искаш да си тръгва, откъсва малки парченца сън и тe оставя изтощен, но доволен да гледаш изгрева. Има обаче и нощи, в които трябва да заспиш. Все пак, не всеки ден е Великден и не всяка седмица е отпуска.

Музикална терапия

Изследвания показват, че музиката може да има благотворен ефект върху много здравословни и ментални състояния (че даже и върху цветята!). Това се отнася и за съня. Звуци и мелодии с ниско темпо (60-80BPM) успокояват тялото и ума и те подготвят да се унесеш в сън. Можеш да си съставиш такъв плейлист, но ние решихме да те улесним.

За тези нощи, в които сънят бяга, а ти го преследваш, създадохме специален Spotify плейлист за слушуване. Не, не е грешка и, ако ти звучи като нещо средно между слушане и гушкане, правилно е. Избрахме за теб музиката, която да те пренесе в страната на твоите летни сънища и да ти помогне да се унесеш в почивката, която да те остави по-щастлив, здрав и пълноценен.

За да се насладиш максимално и да ти удобно, не ползвай слушалки, а малка колонка близо до леглото. Така звукът ще се разсейва нежно из стаята и нищо няма ти създава дискомфорт.

Супер, сега се отпусни на матрака си, слушувай, заспивай.