media

Хипопресивни упражнения: как да се сдобиете с плочки на корема, докато лежите в леглото

  • Jun 06, 2019
  • Коментари: 0

Дали умората и изпотяването са това, което дефинира пълноценната транировка? Да...но не задължително. Аеробните упражнения (тези, които ни карат да се задъхваме) са истинско лекарство за метаболизма, сърцето, белите дробове. Анаеробните упражнения обаче също могат да имат чудесни резултати!

Този тип упражнения спомага за образуването на мускулите, гори калории и възпрепятства качването на килограми. Въведени първоначално през 1980 г. от д-р Марсел Кофрие, хипопресивните упражнения са разработени като рехабилитационен метод за възстановяване на коремните мускули след раждане. Постепенно техниката намира място в залите за фитнес и физическата подготовка на спортисти.

Какво представлява хипопресивната тренировка?

Упражненията стимулират активно мускулните влакна в областта на корема, но, за разлика от класическите коремни преси, не напрягат прекомерно вътрешността на корема. Честото и повтарящо се вътрешно напрежение(каквото оказват коремните преси) с времето може да доведе до проблеми като неволно изпускане, диастаза(разделяне на коремните мускули сред раждане) и загуба на сила в тазовото дъно.

Как се изпълняват хипопресивните упражнения?

Коремните упражнения могат да се изпълняват в легнало положение – на постелка или качествен матрак ☺. Основната техника включва дълбоко вдишване, изпълване на гръдния кош с въздух с изпразване на коремната кухина (която се вдлъбва навътре) и задържане на въздуха. Разбира се, както с всяко упражнение, е добре първо да поговорите със специалист както по повод евентуални противопоказания, така и за да сте сигурни, че изпълнявате стъпките правилно. Само така упраженията ще имат реален и видим ефект. Различни състояния като бременност, заболявания на вътрешните органи и високо кръвно налягане изискват предварителна консултация с лекар.

Сред основните ползи на хипопресивната гимнастика са: тонизирани коремни мускули и тазово дъно, намалена обиколка на талията, превенция срещу херния и др.

И можете да имате всичко това без да ставате от любимия си матрак iSleep…какво повече може да иска човек?

Коментари: 0
Няма коментари
Отговор

Вашият имейл адрес неможе да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани*

Категории

НАМЕРЕТЕ НИ ЛЕСНО И УДОБНО

НАМЕРЕТЕ НИ