media

Кажи ми как спиш и ще ти кажа какъв си

  • Jun 10, 2019
  • Коментари: 0

Докато сме будни през деня лесно можем да контролираме емоциите си и дори да прикриваме истинската си същност. Докато спим обаче, тялото ни “говори” самo и разкрива важни черти от характера.

Експертите по невербална комуникация са установили какво означават най-широко разпространените пози на сън и какво казва начинът, по който спим, за това какви сме всъщност.

Ето някои примери:

  • Ембрионална поза - хората, които спят сгушени в себе си в тази поза, са често много чувствителни, дори и да се опитват да представят себе си като непукисти. Повечето жени избират да спят така, защото позата е наистина удобна и позволява пълна релаксация.
  • Поза “дънер” - тези, които спят настрани, с ръце, паралелни на тялото, спят като “дънер”. Изследванията говорят за тези хора като за социални и комуникативни, макар и понякога твърде наивни.
  • Позиция “търсещият” - тази позиция отново е настрани, но ръцете са изпънати напред. Предпочитащите да спят така са също социални, но и подозрителни - винаги “търсят” допълнителна информация и не си менят мнението лесно.
  • Спане по гръб:
  • така наречената “войнишка поза” - легнали по гръб, с ръце до тялото - изразява спокойствие, дискретност и подреденост.
  • “Витрувиански човек” - с разперени встрани ръце - показва характер, който е отворен към комуникация с околните, търси приятелства и е възприемчив към средата и случващото се около него.
  • По корем - тази поза се асоциира с нетърпеливите хора и такива, които бързо сменят настроенията си. Също така, експертите смятат, че спането по корем се случва в периоди на засилен стрес или нервност. Ако попринцип тази е предпочитана поза за сън, това говори за избухлив и нервен характер. Обичайно в тази поза краката са раздалечени, затова позата е известна и като “свободно падане”.
  • Често въртене - да заспят в една поза, а да се събудят в друга, е характерно за хората, които сънуват много. Има данни, които твърдят, че позицията на сън се влияе от образите, които виждаме насън.

Попринцип, движението по време на сън е нормално и е естественият начин на тялото да подсигури, че не притискаме твърде дълго някой орган или крайник. Все пак, ако се будите често и не можете да намерите удобна позиция, проблемът може да е в матрака ви. Удобният и качествен матрак ще ви гарантира бързо заспиване и непробуден сън, които са от съществено значение за пълноценния живот.

Разгледайте гамата матраци на iSleep и изберете перфектния матрак за вас още сега!

Коментари: 0
Няма коментари
Отговор

Вашият имейл адрес неможе да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани*

Категории

НАМЕРЕТЕ НИ ЛЕСНО И УДОБНО

НАМЕРЕТЕ НИ