media

Добрият матрак - предпоставкa за здравословен сън

  • Nov 21, 2017
  • Категория: Новини
  • Коментари: 0

Чудите се защо напоследък не се наспивате добре, макар че си лягате навреме и сте си изградили полезни навици относно съня? Нуждаете се от по-качествена почивка след тежък работен ден? Готови сте на всичко, за да получите така желаните 8 часа, прекарани в непробуден сън?

За щастие ние имаме отговор на всички ваши въпроси, а той е много прост: „Изберете подходящ матрак”!

Много хора, когато купуват легло, наблягат върху избора на дизайна, формата и цвета му, вместо на най-важният съставен негов елемент – матракът! Високата цена не означава непременно удобство, както и това, ме матракът е удобен на хора около вас, не означава, че ще е удобен на Вас персонално. Ако сутрин се будите с болки в гръбнака, врата и кръста, може би е време да замените сегашния си матрак с нов

Ще ви предложим няколко вида матраци, които ще помогнат да изберете правилния за вас, а ако не можете да го направите избора сами, можете да се консултирате със специалист:

Матраци с Мемори пяна

Мемори пяната е материал, разработен по технология на НАСА. Този иновативен вид пяна навлиза в света на матраците и носи мигновен комфорт на тялото, като приема формата му и разпределя тежестта равномерно.

Латексови матраци

Направени са от естествени материали и са безвредни за вашето здраве. Матраците с латекс са чудесна комбинация от мекота и ортопедичен ефект. Подобен тип матраци се препоръчват на хора с проблеми с опорно-двигателната система . Голям плюс при тях е, че са изключително еластични и могат да издържат на голямо натоварване. Изборът на латексов матрак няма да бъде погрешен и ще ви осигури благоприятна среда за по-качествен сън.

Твърд или мек матрак

Тук вече всеки сам избира според индивидуалните си вкусове за удобство. Ако все пак искате да проверите дали вашият матрак е достатъчно твърд, трябва да легнете по гръб и да се опитате да прокарате едната си ръка под извивката на гърба. Ако матракът е прекалено мек, ще се затрудните да го направите, ако е много твърд, ще движите свободно ръката си. Когато ръката се побира точно под извивката на гърба и матрака, това значи, че гръбначният ви стълб е правилно разположен.

Еднолицев или двулицев матрак

Както се подразбира, еднолицевият матрак има само една страна, на коята може да се спи, съответно двулицевият разполага с две страни, които се обръщат според личните ви предпочитания. Двулицевият матрак е модерен и качествен продукт, който съчетава разрични характеристики и предоставя разнообразие от възможности за избор на пяна, текстил, третировки и тн. Възможно е съчетание между анатомично и ортопедично усещане. Някои двулицеви матраци имат лятна и симна страна, в зависимост от материалите, вложени в текстила. Задължително условие за ползване на подобен матрак е подматрачната рамка.

Коментари: 0
Няма коментари
Отговор

Вашият имейл адрес неможе да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани*

Категории

НАМЕРЕТЕ НИ ЛЕСНО И УДОБНО

НАМЕРЕТЕ НИ