media

5 ползи от качествения сън

  • Nov 21, 2017
  • Категория: Новини
  • Коментари: 0

Доброто физическо и психическо благоразположение на човека безспорно държи класация в здравословния начин на живот. То обаче се влияе неизменно от времето, в което тялото и ума прекарват в покой. Хроничното недоспиване води до разрушителни последици в човешкия организъм. Ето защо ви напомняме да обръщате по-голямо внимание на вашия сън. Ще ви изложим 5 важни причини, които ще ви амбицират да се стремите към по-качествен сън:

По-малки нива на стрес

Учените са го доказали безброй пъти, за това е редно да се вслушаме в техните съвети за по-добър сън. 8-часовият сън е задължителен. Недостатъчното спане се отразява първо на психическото състояние на човека, оттам следват редици проблеми, един от които е стреса.

По-добро възприемане на нова информация

Информацията, която сме натрупали през деня е твърде много и трябва да премине през филтър, за да отсее най-важната. Именно сънят помага за съхраняването й, като изчиства ненужната. По този начин се освобождава място в операционната ни памет за нова информация.

Повече енергия и усещане за бодрост

Качественият сън спомага за подобряване на общото състояние на тялото, носи усещане за бодрост и повече енергия. Също така, когато сте отпочинали ще имате повече желание за физическа активност и ще се радвате на положително настроение.

По-бързо възстановяване след боледуване

Сънят оказва влияние върху редица болести – психични, неврологични и сърдечни. Например, когато имате простуда или грип, имунната система отслабвна, но чрез достатъчния сън тя се възстановява много по-бързо.

По-добро настроение

Добрата почивка се отразява благотворно на психическото здраве и спомага да бъдете в добро настроение от сутринта.

А сега искате ли да се наспите по-хубаво?

Коментари: 0
Няма коментари
Отговор

Вашият имейл адрес неможе да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани*

Категории

НАМЕРЕТЕ НИ ЛЕСНО И УДОБНО

НАМЕРЕТЕ НИ