media

8 забележителни факта за съня

  • Nov 21, 2017
  • Категория: Новини
  • Коментари: 0

Ще ви представим 8 забележителни факта за съня, за някои от тях може би сте чували, а за други дори и не подозирате. Приканваме ви да четете внимателно:

1. Научно доказано е, че хората прекарват около 1/3 от живота си в сън,. Средно това се равнява на 25 години.

2. Матракът, на който спим, има определен живот - колкото по-качествен е той, толкова по-дълго ще запази най-добрите си характеристики.

3. Повечето сърдечно-съдови заболявания, както и диабет, затлъстяване, нестабилни психически състояния се дължат на липсата на достатъчно сън.

4. Все повече хора, под влияние на стреса, изпитват затруднения със заспиването, но инвестирането в добър матрак може да реши този проблем.

5. В действителност, сънищата продължават само по няколко минути, дори и докато сънуване да ни се струват часове. Сумарната продължителност на сънищата на един човек се равнява средно на 6 часа.

6. По време на сън, някои от откритите части човешкото тяло понижават температурата си. Най-често това се случва по време на дълбокия сън. Тази способност на човешкото тяло е резултат на еволюцията и е подобна на тази на земноводните.

7. Недоспиването има неблагоприятно влияние върху възстановителните процеси на тялото. По време на почвика, разходът на енергия се свежда до минимум и тялото има възможност да се концентрира върху повишаване на имунитета, прозводство на антитела и намаляване на възпалението. Недостигът на сън ограничава тези процеси и по този начин възпрепятства бързото оздравяване

8. След първите 5 минути от събуждането, 50% от сънищата безвъзвратно се забравят, а на десетата минута са забравени вече над 90% от тях. Доста хора твърдят, че не сънуват, но всъщност всички виждат сънища докато спят, но ги забравят бързо след отваряне на очите.

Коментари: 0
Няма коментари
Отговор

Вашият имейл адрес неможе да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани*

Категории

НАМЕРЕТЕ НИ ЛЕСНО И УДОБНО

НАМЕРЕТЕ НИ