Алергиите пречат на качеството на съня. Какъв матрак да изберете?


През пролетта цъфтежът на растенията понякога оказва негативно влияние на хората, склонни към алергии. Освен външните фактори, алергени могат да се образуват и в дома. Спалнята не е изключение, особено като се има предвид, че човек прекарва в сън 1/3 от денонощието.

Всички елементи от обзавеждането, които са с текстил, могат да задържат прах и да предизвикват алергии. Това важи и за покритието на матрака.

Въпреки използването на чаршаф, алергените не могат да бъдат напълно овладяни, ако текстилът не е обработен специално. С течение на времето матракът започва да задържа влага и прах, да образува мухъл и създава благоприятна среда за развитие на бактерии. Всичките тези фактори могат да активират алергични реакции и да нарушат качеството на съня – въртене, трудно заспиване, кихане и кашляне през нощта, възпалени дихателни пътища и други.

Какво да изберете?

За да се възползвате максимално от повече опции в един продукт, търсете двулицев матрак. Двулицевите матраци имат по-добра циркулация на въздух, което пречи на задържането на прах и влага и образуването на акари. Ако се комбинира и с качествена подматрачна рамка, матракът ще е не просто по-удобен, но и ще се поддържа по-хигиенична среда на сън.

Що се отнася до възглавницата, на първо място по причинители на алергии са пухените възглавници. Те задържат влага и прах и могат да образуват мухъл и плесен и затова не се препоръчват за хора с алергии. Възглавниците от мемори пяна по-рядко имат този негативен ефект, тъй като при тях се влагат технологии за проветривост (технология Air), които поддържат вътрешността на възглавницата суха и не задържат прах и акари.

Вече споменахме, че текстилът на матрака или възглавницата може да се третира специфично срещу алергии. Такива третировки включват:

  • Обработка със сребърни йони спомага за естествено антиалергична среда и не позволяват задържането на прах и миризми.
  • Иновативната Graphene мемори пяна е обогатена с частици графен, който не задържа статично електричество и отблъсква праха и замърсяванията
  • текстили от естествени материали - памук, бамбук, Алое Вера, Теncel. Те са естествени антиалергени и поддържат средата за сън суха и здравословна.

Допълнителни екстри

Висококачествените матраци и възглавници идват и със сваляеми калъфи, които могат лесно да се поддържат в домашни условия. Почистването им осигурява още по-хигиенична среда за сън. По този начин се предотвратява натрупването на прах, акари и други дразнители, както и се почистват попадналите отвън полени от растения.

Протекторът е аксесоар, който значително удължава издръжливостта и живота на матрака, като го предпазва от замърсявания, влага и прах. Комбиниран с добра подматрачна рамка, протекторът ще запази матрака в идеално състояние и ще намали значително дискомфорта от алергични реакции.

Всички матраци и възглавници на isleep са с антиалергична третировка, а натуралните материали в текстилите ги правят подходящи дори за хора с алергия. Насладете се на приказен сън без дискомфорт, дори през пролетта!