Приложенията, които ви помагат да живеете по-здравословно


Нововъведения в света на дигиталните технологии позволяват все по-лесно да следим всякакви неща за себе си - от това по колко крачки на ден правим до калкулация на часовете, прекарани в определено приложение. 


Физическо здраве

В зависимост от нуждите си, можете да се доверите на приложение, което да ви помогне да ги удовлетворите. Ако искате да се уверите, че се храните здравословно, може да използвате разработка, в която въвеждате какво ядете през деня и какъв е калорийният прием. При посочени конкретни цели можете да получавате съвети как да се храните по-добре, какви храни да приемате и какви не и тн. Може да използвате апликация, която да ви напомня да пиете достатъчно вода или да приемате витамини.


Mоже да следите и физическата си активност и да се стимулирате да сте по-активни. Приложенията могат да проследяват движението през деня - колко крачки правите, колко калории се изгарят и на какво се равняват тези калории. Популярни са апликациите, които предоставят индивидуална програма за упражнения в домашни условия. Те напомнят за себе си често и не ви оставят да пропускате тренировка.


Психическо здраве

За цялостното благоденствие на организма е необходимо да обърнете внимание на психическото си здраве. Стресът и недостатъчния сън могат да имат видими физически последици за тялото. С приложения за медитация лесно ще се отпуснете и ще намалите нивата на стрес и негативни емоции. 


Други апликации съдържат успокояващи звуци и мелодии - могат да ви помагат да заспите и да настройват тялото към покой. Веднъж заспали на любимия матрак, можете да се възползвате от програми, които следят съня ви. Те записват фазите на съня, продължителността му, дали е бил спокоен и други данни, които можете да прегледате на следващия ден и добиете представа за това как спите.


Не забравяйте, че поне половин час преди да си легнете е добре да оставите мобилния телефон настрани. Често причините за трудно заспиване се крият именно в това устройство, което държи ума ви буден. Добре е след като се стъмни да превключвате към жълта светлина, за да се настрои тялото за почивка.