Спокоен сън през лятото с матрак с охлаждащ текстил


През юли лятото е в разгара си и температурите, дори и през нощта, остават високи. Това е чудесно за приятни вечерни разходки, но по-топлото време може да ви попречи да спите спокойно.


Как ни влияят високите температури по време на сън?

Оптималната температура за сън е около 18-20 градуса и когато тя е по-висока, може да ви е трудно да заспите, да се будите често през нощта и като резултат - да не се чувствате отпочинали на следващия ден. Това оказва влияние на продуктивността и на общото усещане за свежест. Недоспиването води със себе си и други неприятни ефекти като спадане на имунните защити, разсеяност, раздразнителност.


Как да спите спокойно през летните горещини

За да не се налага да правите компромис със съня си през топлите месеци, заложете на матрак с терморегулиращ текстил. Той ще охлажда тялото в горещината, но и ще поддържа термобаланса през зимата. Влакната на текстила в матрак Cool Comfort на isleep са обработени така, че да отвеждат топлината и влагата от тялото. Горната част на калъфа му се отделя и лесно се превръща в преносим топматрак с 2 см. мемори пяна. Така можете да се наслаждавате на охлаждащият ефект от текстила навсякъде - в хотела, в караваната, дори в палатката на плажа.  


Намерете съвършената комбинация

След като сте намерили матрак с терморегулиращ текстил, може да допълните и с такава възглавница. Важно е тя да бъде със сваляем калъф за още по-хигиенична среда. Ако е от мемори пяна, ще предложи оптимална опора и комфорт по време на сън. Възглавница Cool Comfort е с текстил Cool Sensation, който поддържа главата и врата хладни. Технологията Air представлява прорези през цялата възглавница, които позволяват въздуха да циркулира и по този начин не се задържа влага или излишна топлина. Перфектното съчетание от матрак и възглавница Cool Comfort ще ви донесе спокоен сън нощ след нощ.