Прохлада през летните нощи


Слънцето ни топли приятно през лятото и денят е повод за радост. Нощем обаче горещината може да попречи на спокойния сън. 


Сградите и настилките в града събират топлина и я отдават през тъмната част на денонощието, което значително повишава вътрешната температура в спалнята.


По-комфортен сън през лятото можете да постигнете по няколко начина.


Охлаждане 

Дори и в стаята да има климатик, да се спи под постоянен студен поток от въздух не е препоръчително. Това може да доведе до схващания, настинки и изсушаване на въздуха. Вентилаторът е опция, но той рядко може да понижи температурата осезаемо. Най-доброто, което можете да направите е климатикът да работи преди да си легнете и след това да бъде изключен. Разбира се, можете да отворите широко прозорците на стаята, но е добре това да се случи в по-късните часове, когато и навън вече е по-хладно. 


Матракът и възглавницата

Матракът и възглавницата са ключови за добрия сън. Избирайки най-удобната за Вас комбинация, си гарантирате здравословна почивка и пълноценен живот. Освен качествата на ядрото на матрака и видовете пяна в състава му, през летните месеци може да разчитате и на специални терморегулиращи текстили. Такъв текстил е CoolSensation, който присъства в матрак и възглавница Cool Comfort. Текстилът е с охлаждащо действие, благодарение на специалната обработка на влакната, и предотвратява изпотяването. Тази комбинация носи търсеното усещане за свежест в топлата част на годината.


Спално бельо и аксесоари

Точно както летния дневен гардероб се състои от леки дрехи, така и изборът на спално бельо и дрехи за сън трябва да се спре на леките материи. Чаршафи и калъфки от сатениран памук държат хладно, а тези от други памучни плетки поемат влагата по-лесно и не дразнят кожата.


Обърнете внимание и на дрехите, които обличате за сън. За предпочитане за широки и свободни кройки, естествени и дишащи материи (100% памук, естествена вискоза) или по-луксозни материи, които държат хладно - сатен и коприна.


Не на последно място - дамите ще намерят повече комфорт, ако нощем косата е вързана така, че да не затопля допълнително врата и главата.