Българите с безпроблемен сън са с 25% по-щастливи.

И обратното - колкото по-щастливи са, толкова по-пълноценно спят.  

Това показват данните от пъровото национално представително проучване за съня, което проведохме заедно с Pragmatika и публикувано на  www.kakspim.bg

Но данните са подкрепени и допълнени от други, международни проучвания. Едно скорошно такова, проведено от SleepScore, обобщава: "Хората, които са щастливи от и в живота си, заспиват 13% по-бързо, будят се 2,4% по-рядко, спят почти 2% по-дълго и имат почти 2% по-висока ефективност на съня (измерване въз основа на процента време в леглото, прекарано в сън), отколкото участниците, които са неудовлетворени от живота. Въпреки че тези проценти може да изглеждат малки, изследователите от SleepScore Labs ги смятат за статистически значими.„Хората, които изпитват щастие от и в живота, прекарват приблизително допълнителни 6 минути в сън всяка нощ, което, макар и малко, може да има кумулативен ефект с течение на времето и може да е от значение за хора, които вече спят по-малко от 7 часа на нощ. Така, хората, които „изпитват щастие от и в живота, спят по-добре както субективно, така и обективно“.

Затова, заедно с Три жени на микрофона - които са вече две жени и един Георги - написахме смешки, които да ви направят (по-)щастливи, за да спите (по-)чудно. Есенното турне започва съвсем скоро - на 27 септимври в Търново и продължава до 11 октомври в 6 града. Виж всички дати тук.