Наръчник за избор на матрак


Здравословният сън е предпоставка за по-качествен и пълноценен живот. За да спите добре, матракът е особено важен и с няколко лесни стъпки може да се ориентирате и да изберете най-подходящия за Вас.


Какво дефинира правилния матрак?

Още в първите минути на лягането търсете усещането за мигновен релакс – на подходяща опора тялото ви ще се почувства комфортно веднага.

Обърнете внимание и на правилната позиция на гръбначния стълб. Важно е в легнало положение и погледнат отстрани, гръбнакът да бъде изправен. Също така, ако имате специфични нужди и лични предпочитания към матрака (например, ако страдате от алергии), споделете го с консултантите в магазина.  Те могат да ви препоръчат матрак с антиалергичен текстил и обработка срещу бактерии и акари.

 

Как се тества матрак?

1. Посетете магазина и си дайте време да пробвате различни модели. Ако имате партньор, вземете и него/нея със себе си, за да изберете модел, подходящ и за двамата.

2.   Легнете на матрака по начина, по който спите обичайно. Пробването със сядане, с коляно или натискане с длан не могат да създадат цялостно впечатление от удобството на матрака.

си. 

3.  Оставете връхните дрехи настрани - това ще Ви помогне да се почувствате по-удобно и да изпробвате матрака по-пълноценно.

4.   Дайте си време. Отпуснете тялото си, можете да затворите очи, обърнете се по гръб и настрани. Полежете поне 10 минути на всеки матрак. Продължителното лежане ще ви даде представа как ще се чувствате в следващите поне 15 години.

5.   Пробвайте, пробвайте, пробвайте! Не се притеснявайте да изпробвате колкото модела е нужно, докато намерите правилния за Вас. Все пак той ще Ви служи в продължение на години.

6.   Консултантите в магазина са там, за да ви помагат: не се стеснявайте да задавате въпросите, които Ви интересуват и които ще направят избора Ви по-лесен:

●   Кой матрак е по-подходящ за вас, ако имате болки в гърба или другаде, алергии или други нужди/изисквания?      

●   Има ли модел, който е подходящ за Вас, ако предпочитате да спите на меко, но търсите и здравословна опора?

●   Каква е гаранция на продуктите и какво се покрива от нея?

●   Кои продукти отговарят на бюджета, който сте решили да отделите, какви са настоящите промоции и възможности за разсрочено плащане? Налични ли са опции за комбинации от матрак и аксесоари?

7.    Обърнете внимание на размера на матрака.

Измерете предварително рамката на леглото от вътрешната страна и поръчайте матрака според тези размери. Съществуват стандартни размери легла и матраци, но ако леглото не е с такъв, може да поръчате матрак и в нестандартен размер.  

8.    Подматрачна рамка: освен че ламелите в нея разпределят правилно тежестта, тя пропуска въздуха и позволява на матрака да „диша“. Точно поради тази причина не е препоръчително да използвате плътна основа за матрака. Протекторът е друг важен аксесоар, който да вземете предвид при покупката на матрак. Предпазва повърхността му от замърсявания, течности и не позволява задържането на прах. Разгледайте подматрачните рамки на isleep и изберете своя размер.

9.    Изберете възглавницата, с която ще комбинирате матрака.

Възглавницата предоставя различно усещане за комфорт на всеки различен матрак. Затова е важно да изпробвате и различни модели възглавници върху вече избрания матрак. Възглавницата има отношение към качеството на съня Ви и зависи също от позата, в която спите.


Как да знаете, че един матрак отговаря на цената си?


Основни фактори, определящи цената на матрака, са вложените материали и технологии, страната на производство и допълнителните предимства, като например височината и сваляемият калъф. Търсете повече информация за тези неща, за да прецените дали матракът, който сте избрали е наистина качествен:

●   Материалите – висококачествените материали като мемори пяна, терморегулиращи текстили, естествени материи и различни третировки на текстила спомагат за спокойния и здравословен сън.

●   Височината – по-високите матраци комбиниратимат ядро с няколко слоя пяна, повече заложени технологии и текстили с различни по вид третировки.

●   Предимства – иновативни технологии (Double Core, текстил Thermosense, текстил CoolSensation и др.), антиалергични текстили с натурални дървесни влакна, вграден топматрак и др. се прилагат в изработката на продуктите и са отличителни предимства на висококачествения матрак.


Ако се колебаете дали цената отговаря на стойността на продукта, проверете гаранцията и допълнителните услуги, от които можете да се възползвате. Постоянна наличност, безплатна, експресна доставка и разсрочено плащанe без лихва са част от предимствата, които матраци isleep предлагат за Вас.